Aurorakören i Åbo

Aurorakören i Åbo, grundad 1963, är en blandad kör med ca 30 medlemmar. Under åren har kören sjungit visor av olika slag, men också schlager, evergreens, pop, sakral musik och på senare tid även jazzigare låtar. Kören har gett ut åtta kassetter och skivor och uppträtt på olika håll i landet, men även i Sverige, Estland, Spanien, Tyskland och Tjeckien. Aurorakören leds sedan hösten 2020 av Misa Ståhl-Norrholm.

Det bästa med Aurorakören är trivseln och sångarglädjen! Trots 60 sångfyllda år tar kören sig fortfarande an nya musikaliska utmaningar och fortsätter att utvecklas! Är du intresserad av att komma med hittar du mer information under fliken Sjung in! i menyn ovan.

Aurorakören 60 år!
 

Affischbild: Motvikt – Aurorakören 60 år.

Aurorakören fyller 60 år och firar med en tvådelad konsert i Kakolasalen (Granitborgsgatan 2, Åbo) den 25 november kl. 17! 

Den första delen består av en kavalkad av favoritsånger som koristerna själva röstat fram. Det blir en härlig blandning av musikal, filmmusik, jazziga låtar och en och annan visa.

Konsertens andra del är den som vi valt att kalla Motvikt. I ord och ton utforskar vi vad det är som ger oss människor styrkan och modet, motvikten, att orka vidare när det känns som om världen gungar. Varför lägger vi oss inte bara platt ner och ger upp, liksom? Den här delen innehåller bl.a. ett uruppförande av ett alldeles underbart verk som komponerats enkom för detta tillfälle!

I konserten medverkar Nicholas Söderlund (piano), Lotta Ahlbeck (violin), Tomas Lindroos (bas och gitarr) och som konferencier och diktläsare Anna Edgren. Och så den över 30 personer starka och livskraftiga kören med dirigenten Misa Ståhl-Norrholm, förstås.

Här är länken till Facebook-evenemanget.

Varmt välkomna!

Biljetter vid dörren, kort- eller kontantbetalning: 20/15 €
 


 

Kören övar på gamla Pjukala folkhögskola i Pargas.

Körläger är ett återkommande inslag i körens verksamhet.
Här övar vi inför julkonserten 2022 på gamla Pjukala folkhögskola i Pargas.