Aurorakören i Åbo

Aurorakören i Åbo, grundad 1963, är en blandad kör med ca 35 medlemmar. Under tidigare decennier har kören sjungit visor av olika slag, schlager, evergreens, pop, jazz och sakral musik. Dessa genrer finns till viss del kvar på repertoaren, men numera har kören också en strävan att ta sig an modern körmusik, komponerad på 2000-talet. Kören har gett ut åtta kassetter och skivor och uppträtt på olika håll i landet, men även i Sverige, Estland, Spanien, Tyskland och Tjeckien. Aurorakören leds sedan hösten 2020 av Misa Ståhl-Norrholm.

Det bästa med Aurorakören är trivseln och sångarglädjen! Trots 60 sångfyllda år tar kören sig fortfarande an nya musikaliska utmaningar och fortsätter att utvecklas! Är du intresserad av att komma med hittar du mer information under fliken Sjung in! i menyn ovan.

Tack!

Två bilder från jubileumskonserten: en snett uppifrån i en delvis mörklagd sal, en från publiken.

 

 

 

 

 

 
Aurorakören fyllde 60 år i den 25 november och firade den mogna åldern med en stämningsfull konsert i Kakolasalen. Vi i kören vill rikta ett stort och varmt tack till alla som kom och delade den magiska musikaliska kvällen med oss. Det var väldigt fint att se den strida strömmen av publik som till sist fyllde hela salen – och till och med läktaren. I andra halvan av konserten, med levande ljus utspridda i publiken, kändes det som att vi i kören och alla ni i publiken skapade något alldeles speciellt tillsammans. Tack för att ni kom!

Efter en så här lyckad start på ett nytt decennium är det bra att småningom börja rikta blicken mot nya musikaliska äventyr. Om dem informerar vi närmare både här på vår webbplats och i våra kanaler på sociala medier – Facebook och Instagram. Det vi kan avslöja redan nu är att vi den 20 januari 2024 styr kosan mot Ekenäs för att ge en gemensam konsert tillsammans med Sångföreningen Cajorna och att vi på hösten 2024 tänker åka ända till den svenska västkusten...


 

Kören övar på gamla Pjukala folkhögskola i Pargas.

Körläger är ett återkommande inslag i körens verksamhet.
Här övar vi inför julkonserten 2022 på gamla Pjukala folkhögskola i Pargas.