20.1.2024: Aurorakören och Cajorna gav en gemensam konsert i Ekenäs

Om man inte hade haft möjlighet att komma och lyssna på oss på vårt 60-årsjubileumskonsert 25.11.2023, fick man en ny chans i Sigurd Snåresalen i Ekenäs den 20 januari 2024 kl. 17, då vi i Aurorakören tog delar av vår jubileumsrepertoar med oss till Ekenäs och gav en gemensam konsert tillsammans med våra vänner i kören Cajorna.

Även den här konserten hade namnet Motvikt

25.11.2023: Motvikt – Aurorakören 60 år!

Konsertaffisch

 

 

 

 

 

 

 

 

Det är var inte bara ÅSMF som fyllde jämnt 2023: Aurorakören hade också själv anledning att fira i och med att kören hösten 2023 uppnådde den mogna åldern av 60 år! Detta uppmärksammades i form av en konsert med både äldre och nyare pärlor från körens tidigare repertoar och naturligtvis också några nya musikaliska guldkorn kören inte sjungit tidigare.

Jubileumskonserten som fick namnet Motvikt bestod av två delar. Den första delen bestod av en kavalkad av favoritsånger som koristerna själva röstat fram. Det blev en härlig blandning av musikal, filmmusik, jazziga låtar och en och annan visa.

I konsertens andra del utforskade vi i ord och ton vad det är som ger oss människor styrkan och modet, motvikten, att orka vidare när det känns som om världen gungar. Varför lägger vi oss inte bara platt ner och ger upp, liksom? Den här delen innehöll bl.a. ett uruppförande av ett alldeles underbart nytt verk Växa till en sång, som komponerats enkom för detta tillfälle! 

I konserten medverkade Nicholas Söderlund (piano), Lotta Ahlbeck (violin), Tomas Lindroos (bas och gitarr) och som konferencier och diktläsare Anna Edgren. Och så den över 30 personer starka och livskraftiga kören med dirigenten Misa Ståhl-Norrholm, förstås.

Funikularen må ha strejkat i vinterkylan, men trots det var en strid ström av publik som till sist fyllde hela salen – och till och med läktaren. I andra halvan av konserten, med levande ljus utspridda i publiken, kändes det som att vi i kören och alla ni i publiken skapade något alldeles speciellt tillsammans. Tack för att ni kom och delade en fin musikalisk stund med oss!

Motvikt – Aurorakören 60 år
I Kakola-salen (Granitborgsgatan 2, Åbo)
25.11.2023, kl. 17

Två bilder från jubileumskonserten: en snett uppifrån i en delvis mörklagd sal och en från publiken.


17.3.2023: Åbolands sång- och musikförbund 100 år!


Tillsammans med andra ensembler i Åbolands sång- och musikförbund (ÅSMF) firade Aurorakören förbundets 100-årsjubileum i form av en storslagen konsert i Mikaelskyrkan den 17 mars 2023. "Förbundets stråkar, blåsare och sångare bjuder in till en kväll av musikalisk njutning och repertoaren kronas av Ola Gjeilos mäktiga verk Sunrise mass," skrev förbundet då på sin webbplats.

 

 

 


Februari 2023: Videvisan (Sov du lilla videung)

I februari 2023 hade Aurakören äran att medverka till ett minst sagt spännande projekt i form av inspelningen av en traditionell vaggvisa i något modernare tappning. Det var den musikaliska mångsysslaren Kim Engblom som höll i trådarna för projektet, som flera andra körer i Åboland också bidragit med sånginsatser till. Kim Engblom stod också för både arrangemanget av visan och en av de lägre stämmorna i inspelningen.

Stort tack till Kim Engblom för möjligheten att vara med i ett projekt som nog var allt annat än vad man vanligtvis förväntar sig av en körhobby. Det är inte varje vecka precis vi auroror står i en studio och sjunger!

Här nedan kan ni ta och lyssna på slutresultatet. Visst blev det fint?


16.12.2022: Julkonsert med Aurorakören och ÅSMA i Åbo

Mitt i den brådaste tiden inför julfestligheterna bjöd Aurorakören tillsammans med manskören ÅSMA – och en bunt sångare från Åbo damkör – på en trivsam stund med vacker julmusik i Betelkyrkan (Universitetsgatan 29a, Åbo) 16.12. På programmet stod både traditionella julsånger samt nyare körstycken på olika språk – bland annat swahili och isländska!

God jul och ett gott nytt år 2023!


21–22.5.2022: There's a place for us – två musikalkonserter till förmån för Ukraina

Illustrationsbild. Omslagsbilden för konsertevenemangen på Facebook.

Aurorakören bjöd tillsammans med band, solister och dansare på musikallåtar ur bl.a. Chess, Evita, Les Misérables och West Side Story. Intäkterna donerades oavkortat till Plan Finlands arbete för ukrainska flyktingar. Första konserten gav kören på Framnäs föreningshus i Nagu, där Nagu Marthaförening och restaurangen L'Éscale stod för trakteringen, och den andra på Uittamo paviljong i Åbo.

Band: Heikki Korhonen (piano), Nicke Packalén (gitarr), Tomas Lindroos (bas)

Solister: Marika Kivinen, Stina Ekroos-Westerlund, Rolf Westerén, Ida Veira, Christopher Sell

Ungt danspar från föreningen Bolero medverkade också på båda konserterna.